Vesti
20.09.2021. 15:03
Tanjug

Koliko je ostalo mesta

Fakulteti u Srbiji: Počeo treći upisni rok

fakultet, nastava, studenti
Izvor: Shutterstock

Na fakultetima Univerziteta u Beogradu je počeo treći upisni rok. Ostalo je ukupno 2.370 slobodnih mesta, a od toga je 1.155 budžetskih i 1.215 samofinansirajućih mesta.

Prorektor za nastavu UB Petar Bulat izrazio je očekivanja da će Univerzitet sa trećim upisnim rokom doći do broja upisanih studenata koji je veći nego prošle godine.

On je ranije za Tanjug rekao da je, ako se uzme u obzir par godina unazad, primetan trend pada broja upisanih studenata na Beogradskom univerzitetu.

Bulat je objasnio da je to posledica depopulacije jer su, kako kaže, generacije sve manje, a sa druge strane privatni fakulteti odvlače jedan deo studentske generacije.

"Postoji pad interesa studenata za studijske programe koji vode nastavničkim zanimanjima, tako da ako se pogleda matematika, hemija i fizika, tu imamo najmanji broj upisanih na katedrama za nastavnička zanimanja, a slična situacija je i na Filološkom fakultetu", rekao je tada Bulat.

Upis na fakultete UB treba da bude završen do 1. oktobra.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Nastava na fakultetima biće po kombinovanom modelu
fakultet, nastava, studenti

Nova školska godina

08.09.2021. 19:10

Nastava na fakultetima biće po kombinovanom modelu

Nastava na fakultetima Univerziteta u Beogradu u predstojećoj školskoj godini izvodiće se po kombinovanom modelu nastave, odlučeno je na sednici Senata Univerziteta.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
2°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve