Vesti
31.01.2023. 04:05
Beta

Kristofer Hil

"Formiranje ZSO je pravna obaveza Prištine"

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Ambasador SAD u Beogradu Kristofer Hil rekao je da je "veoma zadovoljan s tim kako se Srbija nosi" sa francusko-nemačkim planom za Kosovo, a da je formiranje Zajednice srpskih opština pravna obaveza Prištine i da to "mora da se uradi".

Hil je rekao za televiziju Pink da SAD vide plan kao "osnovu sporazuma koji je baziran na mnogo uzimanja i davanja" i ocenio da on "nikome neće biti lak".

Upitan šta znači normalizacija odnosa Beograda i Prištine, Hil je odgovorio "upravo to da se postigne neka normalna situacija" i ocenio da je "to za sada više proces korak po korak".

"Želimo da vratimo ljude u institucije, Srbe da se vrate u institucije, da postignemo neki nivo normalnosti", izjavio je on.
 

Takođe je rekao da ne razume zašto Beograd ne uvodi sankcije Moskvi, ali je dodao da je samo na Srbiji da odluči hoće li to da uradi ili neće.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Kristofer Hil zahteva od Srbije
1

Američki ambasador

05.11.2022. 15:23

Šta Kristofer Hil zahteva od Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa američkim ambasadorom Kristoferom Hilom koji je od njega "zahtevao da se Srbija ponaša odgovorno, ozbiljno i da ni na koji način ne učestvuje u ugrožavanju regionalnog mira i stabilnosti", saopšteno je iz Predsedništva Srbije.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
11°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve