Vesti
27.04.2022. 09:43
Beta

Izbori u Srbiji

GIK: Usvojeno 15 žalbi

Izbori, glasanje
Izvor: Shutterstock

Gradska izborna komisija (GIK) Beograda je konstatovala da je posle izbora 3. aprila bilo ukupno 271 žalbi, od kojih je 246 odbijeno, deset odbačeno a 15 usvojeno.

Usvojeno je 15 žalbi koje se odnose na rešenja o ispravljanju Zapisnika o radu biračkog odbora na sprovođenju glasanja za izbor odbornika gradske skupštine, objavio je Beoinfo.

GIK je na sednici, postupajući po presudi Upravnog suda, razmatrala svih 15 usvojenih žalbi i donela odgovarajuću odluku, navodi se u saopštenju.

Posmatračka misija CRTA je objavila da su prigovori koji su odbijeni izjavljeni na rešenja o izmenama zapisnika o radu biračkih odbora (ponovljen postupak posle presude Upravnog suda).

CRTA je na Twitteru navela da je na sednici "konstatovano i da novih žalbi i prigovora do utorka uveče nema".

Ta posmatračka misija je navela i da se na sednici GIK-a  odlučivalo  o 13 presuda Upravnog suda i da je doneto devet novih rešenja o ispravljanju zapisnika, dok su odbijena četri prigovora kao neosnovana.

Centar za slobodne izbore i demokratiju (CESID) je na Twitteru naveo da je GIK usvojio devet prigovora liste Ujedinjeni za pobedu Beograda.

CESID je naveo da je GIK to uradila "nakon što je Upravni sud po žalbama ove liste poništio prethodno doneta rešenja GIK o ispravljanju zapisnika o radu biračkih odbora".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori u Srbiji - očekivano
Izbori, glasanje 7.4.2022.

Sumiranje rezultata

08.04.2022. 08:10

Izbori u Srbiji - očekivano

Ako bi neko želeo da u jednoj reči opiše izbore u Srbiji, najpogodniji termin bio bi – očekivano.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve