Vesti
16.01.2022. 09:57
Tanjug

Opelo i pomen u Beogradu

Godišnjica ubistva Olivera Ivanovića

Oliver Ivanović, 16. 1. 2022.
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Srpski političar sa Kosova i Metohije Oliver Ivanović ubijen je sa šest hitaca u leđa16. januara 2018. godine, ispred svoje kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici. Ni četiri godine nakon ubistva ne znaju se nalogodavci i izvršitelji ovog dela.

Građanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (GI SDP) saopštila je, uoči četvrte godišnjce atentata na Ivanovića, da se osim podizanja optužnice, kako navode, nije maklo sa početne tačke.

"Štaviše, Specijalno tužilaštvo je znalo da ode i korak nazad, kao da svesno razvlači proces i čini ga traljavim", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju da nema nijednog traga izvršiocima, niti nalogodavcima, kao i da se potencijalni dokazi u vidu snimaka, kriju i ne obelodanjuju.

GI SDP ističe i da Tužilaštvu iz Prištine ne pada na pamet da sarađuje sa istražnim organima Beograda.

Oliver Ivanović, istaknuti srpski političar i ekonomista sa Kosova i Metohije, rođen 1953. godine, bio je državni sekretar u nekdašnjem Ministarstvu za Kosovo i Metohiju od 2008. do 2012. godine.

Bio je i član Koordinacionog centra za Kosovo i Metohiju.

Osnovao je Građansku inicijativu "Srbija, demokratija, pravda", jednu od srpskih političkih stranaka koje su učestvovale na parlamentarnim i lokalnim izborima na Kosovu i Metohiji nakon Briselskog sporazuma.

Povodom godišnjice atentata u Hramu Svetog Save održano je opelu i pomen u znak sećanja na Ivanovića. Opelu su prisustvovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, premijerka Ana Brnabić, zatim Milena Ivanović, Ivanovićeva supruga sa sinom, direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, v.d. direktor Pošte Srbije Zoran Ðorđević.

U Hramu je i predsednik Udruženja kidnapovanih, nestalih i ubijenih na Kosovu i Metohiji Simo Spasić, ali i veliki broj građana.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića
Sud

U Prištini

06.07.2021. 11:03

Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
8°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve