Vesti
04.07.2021. 15:27
R.E.

Vjosa Osmani

"Građani Kosova američki Dan nezavisnosti doživljavaju kao svoj praznik"

Vjosa Osmani predsednica Kosova
Izvor: EPA/VALDRIN XHEMAJ

Predsednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je američkom narodu 245. godišnjicu nezavisnosti Sjedinjenih Američkih Država.

Naglasila je da se Albanci osećaju blagoslovenim zbog prijateljstva Sjedinjenih Američkih Država.

"Danas američki narod slavi 245. godišnjicu nezavisnosti a mi, njegovi prijatelji, proslavljamo s njima, jer nas ovaj dan podseća na ulogu ove velike nacije u ostvarivanju našeg cilja da živimo slobodni i nezavisni. Istorija je pokazala da je u najtežim trenucima za našu naciju Amerika izabrala da bude najveći zaštitnik i promoter naših prava, stojeći uz nas u našoj borbi za slobodu. Stoga se mi Albanci, prijateljski raspoložen narod prema američkoj naciji, danas osećamo blagosloveni zbog ovog prijateljstva. Ovo prijateljstvo se zasniva i na našoj posvećenosti slobodi i zajedničkim vrednostima koje delimo sa američkom nacijom. Građani Kosova danas Dan nezavisnosti SAD doživljavaju kao svoj praznik. Oni se mole za dobrobit američkog naroda i čestitaju jedni drugima na prijateljstvu sa njim, koje je, kako je rekao istorijski predsednik Kosova, dr. Ibrahim Rugova, trajno “, napisala je Osmani.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Haradinaj: Nema "mini Šengena" dok Srbija ne prizna Kosovo
ramus-haradinaj-43.jpg

Jasna prepreka

04.07.2021. 15:20

Haradinaj: Nema "mini Šengena" dok Srbija ne prizna Kosovo

Lider ABK Ramuš Haradinaj rekao je da ekonomska unija među zemljama regiona, balkanski "mini Šengen", ne može da se uspostavi dok Srbija ne prizna Kosovo.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve