Vesti
04.10.2023. 17:00
Beta

Opredeljena sredstva

Gradonačelnica Niša o rekonstrukciji stadiona "Čair"

Čair
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski izjavila je da su sredstva za rekonstrukciju stadiona "Čair" opredeljenja, i da se očekuje da će radovi početi.

Ona je kazala da očekuje da će to biti što pre i negirala da se rekonstrukcija odlaže.

"Taj veliki projekat radi Ministarstvo za kapitalna ulaganja. To je izuzetno ozbiljan objekat s obzirom na to da se meri desetinama miliona evra i neophodno je da se završi sva dokumentacija. Mi smo kao grad spremili svu potrebnu dokumentaciju", rekla je Sotirovski prilikom obilaska gradilišta nove kuglane u Sportskom centru "Čair".
 

Prema njenim rečima, radi se o objektu kakvog neće biti u okolini u prečniku od "mnogo kilometara".

"Mislim da kao grad zaslužujemo da ti radovi počnu što pre. Nadamo se da će tako i biti", istakla je Sotirovska.

Rekonstrukcija stadiona "Čair" počela je još 2011, a nakon što je delimično završena nova istočna tribina i delimično rekonstuisane severna i južna, radovi su obustavljeni.

U međuvremenu, ruinirano je i ono što je bilo obnovljeno i urađeno, tako da je "Čairu" sada potrebno kompletno sređivanje.

Gradonačelnica Niša je juna ove godine izjavila da je stadion radnije bio na "stendbaju", ali da ga sada smatra "gotovom stvari".

Početak radova na "Čairu" najavljivao je i u nekoliko navrata predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je radove najavio najpre za mart prošle godine, a potom za maj.

Na otvaranju stadiona u Leskovcu, u avgustu ove godine, Vučić je rekao da bi rekonstrukcija stadiona u Nišu mogla da počne u martu ili u maju naredne godine.

Prema njegovim rečima, rekonstrukcija će umesto prvobitno planiranih 60 miliona evra koštati, zbog poskupljenja, 80 miliona evra.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Evo kako će izgledati buvljak i kada Beograd dobija autobusku stanicu (FOTO)
1

Radovi u toku

03.10.2023. 13:52

Evo kako će izgledati buvljak i kada Beograd dobija autobusku stanicu (FOTO)

Gradonačelnik Beograda u ostavci Aleksandar Šapić obišao je radove na Otvorenom tržnom centru Miljakovac "Beogradski buvljak" i saopštio kada će početi radi, kao i kada će građani početi da koriste novu autobusku stanicu.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve