Vesti
22.08.2021. 18:40

Zatražio njegovu ostavku

Haradinaj: Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom

Ramuš Haradinaj
Izvor: EPA / VALDRIN XHEMAJ

Predsednik Alijanse za buducćnost Kosova Ramush Haradinaj ocenio je da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nesposoban da se suoči sa Srbijom.

Haradinaj je na konferenciji za novinare, kritikujući polaganje kamena temeljca za Univerzitet u Prištini sa sedištem u severnom delu Kosovske Mitrovice, čiju će izgradnju finansirati Vlada Srbije, rekao da je apsurdno da srpske institucije grade Univerzitet u Prištini, prenosi Ekonomija onlajn.

Haradinaj je dodao da postoje mnoge situacije u kojima Kurti pokazuje da je nesposoban da se suoči sa Srbijom i naveo da je, kako je rekao, zamolio Kurtija da ne bude talac i da ga ne drže kao taoca.

Ocenio je da o Kurtijevoj nesposobnosti da se suoči sa Beogradom dovoljno govori povećanje uvoza iz centralne Srbije, kao i neuvođenje mere reciprociteta i ukidanje poreza na građevonske blokove iz centralne Srbije.

Haradinaj je takođe zatražio ostavku Kurtija jer, prema njegovoj oceni, vlada privremenih prištinskih institucija ignoriše situaciju u vezi sa pandemijom i loše upravlja njome.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti na dva fronta
Edi Rama i Aljbin Kurti

Ne voli da sluša diktate

13.08.2021. 16:25

Kurti na dva fronta

Odbacivanjem Vašingtonskog sporazuma Kurti kao da testira Sjedinjene Američke Države, dok se odbijanjem da Kosovo pristupi inicijativi „Otvoreni Balkan“ praktično otvoreno sukobio sa Edijem Ramom.
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
24.02.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve