Vesti
08.05.2021. 16:00
Tanjug

To nije konačan broj

Isporučeno skoro 10.000 besplatnih udžbenika

knjige.jpg

Fondacija "Alek Kavčić" počela je da isporučuje besplatne štampane udžbenike osnovnim školama u Srbiji.

Kako je saopšteno iz Fondacije, dosad je isporučeno skoro 10.000 različitih udžbenika.

Škole su najcešće naručivale štampane udžbenke za sedmi i treći razred, a zatim za osmi i drugi, kao i za prvi razred osnovne škole.

"To nije konačan broj, jer se nove škole javljaju svakodnevno. Takođe, pozivamo sve škole u Srbiji, učitelje i nastavnike koji žele da njihovim đacima pošaljemo besplatne udžbenike da se jave fondaciji", navodi se u saopštenju Fondacije "Alek Kavčić".

Krajem aprila, nemačka izdavačka kuća "Klet", koja deluje i u Srbiji, podnela je tužbu protiv Fondacije "Alek Kavčić" zbog, kako se navodi, nelojalne konkurencije.

"Tužbom zbog nelojalne konkurencije ''Klet'' traži da se Fondacija ne ponaša nelojalno jer krši kodekse poslovnog morala i dobrih poslovnih običaja. Fondacija se preko sajta besplatnabiblioteka.com reklamira da nudi besplatne udžbenike koji to nisu", navodi se u pisanoj izjavi koju je "Klet" krajem aprila dostavio Tanjugu.

 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Narodna biblioteka: Egipat poklonio knjige na arapskom
Knjige

Hvala!

07.05.2021. 15:46

Narodna biblioteka: Egipat poklonio knjige na arapskom

Ambasador Egipta u Srbiji Amr Alvugejli uručio je je v.d. upravniku Narodne biblioteke Srbije (NBS) dr Vladimiru Pištalu knjige na arapskom, kao poklon Ambasade nacionalnoj bibilioteci.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
7°C
25.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve