Vesti
30.07.2023. 10:52
Beta

SPS

Dačić: "Nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora, u Srbiji nema političke krize"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN OBRADOVIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je za izbore koje je za proleće najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oni treba da budu redovni, kao i da nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora.

Dačić je na televiziji Pink kazao da su glasanja u Skupštini pokazala da nema krize vlasti i da samim tim potrebe za vanrednim izborima nema.

Dodao je i da je broj glasova za izbor Slavice Đukić Dejanović za ministarku prosvete to i pokazao, jer, kako je naveo, kriza nastaje kad u funkcionisanju parlamenta ne postoji dovoljan broj glasova.

Kazao je da institucije treba da rade u punom mandatu i da je to odraz stabilnosti društva.

"Da li će biti drugih izbora pored lokalnih i pokrajinskih, to je stvar odluke Srpske napredne stranke (SNS)", naveo je Dačić.
 

Dučić je o sankcijama koje su Sjedinjene Američke Države uvele šefu Bezbednosne informativne agencije (BIA) Aleksandru Vulinu, rekao da su tražili dokaze protiv njega, da oni nisu stigli, kao i da je siguran da dokaza protiv Vulina nema.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prosveta na terapiji sa Slavicom
Slavica Đukić Dejanović, ATA, 13. 6. 2023.

Nova/stara ministarka

28.07.2023. 04:30

Prosveta na terapiji sa Slavicom

Političko iskustvo koje poseduje Đukić Dejanović neće joj biti dovoljno da iz korena promeni stanje u prosveti, položaj prosvetnih radnika i odnos koji društvo ima prema nekada prestižnoj profesiji.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
20°C
04.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve