Vesti
11.11.2021. 22:05
Tanjug

Deliblatska peščara

Kad bi bilo više ovakvih vesti...

đubre
Izvor: Shutterstock

U okviru projekta "Deliblatska peščara budućim generacijama" uklonjeno je pet tona različitog otpada iz zapadnog dela peščare na teritoriji Volovske paše u blizini naselja Leanka.

Eko akciji odazvali su se ljudi dobre volje iz Beograda, Pančeva, Novog Sada, Vršca, Kovina, Alibunara i Dolova, navodi se na Energetskom portalu

Značajni doprinos pružili su i društvo pčelara "Banatski pčelari" iz Dolova, Vojvodina šume, ŠG Banat, Planinarsko-smušarsko društvo "Vršačka kula" iz Vršca i Odred izviđača Crna roda, kao i đaci iz OŠ "Aksentije Maksimović" iz Dolova.

Ovom prilikom koordinator projekta Bojan Vojnov je najavio početak obeležavanja i opremanja eko staze "Staza stepskih božura" na lokalitetu Volovske paše, kao i nastavak čišćenja zapadnog dela Deliblatske peščare.

Projekat "Deliblatska peščara budućim generacijama" sprovodi se pod pokroviteljstvom Ministarstva zaštite životne sredine, a i uz podršku kompanije Vetroelektrane Balkana, Vojvodina šuma, Zavoda za zaštitu spomenika kulture Pančevo, MZ Dolovo, Doma kulture "25. maj" Dolovo i OŠ "Aksentije Maksimović".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Veštačko đubrivo u Crnom moru - ekološka katastrofa
Šri Lanka brod koji tone

Potonuo brod

13.10.2021. 19:05

Veštačko đubrivo u Crnom moru - ekološka katastrofa

Turski brod "Vera Su", koji je udario u obalu u blizini Nacionalnog parka Jailata u severnom delu bugarske obale Crnog mora, potonuo je sa 3.000 tone veštačkog đubriva.
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
5°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve