Vesti
03.11.2023. 12:08
R.E.

Ministarstvo objasnilo

Proverite da li ste na biračkom spisku, evo kako se to radi...

Glasanje
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave pozvalo je građanke i građane da na vreme provere da li su upisani u Jedinstveni birački spisak, kao i da li su im tačno upisani lični podaci, kako bi mogli da ostvare pravo glasa na izborima koji će biti održani 17. decembra.

Provera se može izvršiti u opštinskoj ili gradskoj upravi u kojoj građanin ima prebivalište, odnosno boraviše za interno raseljena lica, kao i elektronskim putem na zvaničnoj internet stranici Ministarstva: upit.birackispisak.gov.rs.

Građani mogu izvršiti uvid u podatke koji se o njima vode i putem Portala eUprava (usluga eZahtev), navodi se u saopštenju Ministarstva.

Jedinstveni birački spisak je javna isprava u kojoj se vodi jedinstvena evidencija državljana Srbije koji imaju biračko pravo, a ministarstvo ističe da se vodi putem "savremenih tehnologija, kao elektronska baza podataka i svakodnevno se ažurira po jedinstvenoj metodologiji".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Promena podataka u biračkom spisku od sada online
kompjuter, ruke, preduzetnica

Novost

14.09.2023. 13:10

Promena podataka u biračkom spisku od sada online

Podnošenje zahteva za upis ili promenu podataka u biračkom spisku građanima je od četvrtka dostupno elektronski, potpuno besplatno, saopštilo je ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave Srbije.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve