Vesti
13.10.2021. 13:38
Tanjug

Hrvatska, Bosna...

Kako mediji iz regiona pišu o akciji kosovske policije

novine.jpg

O upadu kosovske policije u Kosovsku Mitrovicu na udarnim stranama izvestili su gotovo svi elektronski mediji u regionu, a novinarka iz Kosovske Mitrovice za hrvatski portal Index u opširno je opisala događe i navela da je policija bacala šok bombe i suzavac.

"Policija je bila u jednoj od apoteka. Većina građana je verovala da su došli da zaplene lekove iz Srbije, kao u novembru prošle godine. Ubrzo su izašli iz apoteke, došlo je do malog sukoba s građanima, zapaljeno je vozilo, neki kažu kosovske carine, neki kažu kosovske policije, ali uglavnom službeno vozilo kosovskih institucija je zapaljeno i jedan civilni automobil je oštećen", rekla je novinarka.

Ona je hrvatski portal izvestila da ima ranjenih, ali i da "ima dosta nejasnih informacija".

Ispričala je da su se pripadnici kosovske policije iz Mitrovice "relativno brzo povukli i prebacili u susednu opštinu Zvečan odakle se policija povukla tek oko 11.20".

"Tamo je jedna osoba ranjena, trenutno je na operaciji, a ukupno je šest osoba primljeno zbog raznih povreda u Klinički bolnički centar u Mitrovici", rekla je ona.

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Istakla je da su informacije dosta nejasne i da u saopštenju kosovske policije stoji da hapšenja izvršena zbog krijumčarenja,a objavili su fotografije zaplenjene hrane i sokova, dok se u Mitrovici verovalo da su tu da bi zaplenili inventar apoteka.

Sarajevski portal Klix je u izveštaju o ovom događaju preneo da je jedna osoba ranjena.

Podgoričke Vijesti izvestili su o događajima na severu Kosova i konferenciju za novinare šefa kancelarije za KiM Petra Petkovića, koji je rekao da je u jutršnjoj akciji kosovske policije desetine poređenih.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Brnabić: NATO i KFOR da hitno reaguju
Ana Brnabić

Situacija na Kosovu

13.10.2021. 13:05

Brnabić: NATO i KFOR da hitno reaguju

Premijerka Srbije Ana Brnabić pozvala je međunarodnu zajednicu, NATO i KFOR, da hitno reaguju i "zauzdaju" premijera privremenih institucija u Prištini Aljbina Kurtija.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve