Vesti
30.12.2021. 17:19
Tanjug

Radno vreme

Kako prodavnice, pijace i pošte rade tokom praznika

Prodavnica
Izvor: Shutterstock

Tokom novogodišnjih i božićnih praznika u Srbiji će biti izmenjeno radno vreme prodavnica, pijaca, pošta...

Maxi supermarketi će 31. decembra i 6. januara raditi do 18 sati, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Većina IDEA, Roda i Mercator prodavnica će 31. decembra i 6. januara raditi skraćeno do 18 sati, neradni dani za većinu prodavnica, uključujući i IDEA online prodavnicu će biti 1. i 7. januar, dok će od 2. do 6. januara važiti redovno radno vreme.

Prodavnice kompanije Lidl Srbija će u celoj zemlji 31. decembra raditi skraćeno, do 18 sati, dok će 1. januara biti zatvorene.

Od drugog dana nove godine, sve Lidl prodavnice radiće regularno, na Badnji dan, 6. januara, radiće do 18 sati, a na Božić neće raditi.

Javno preduzeće "Pošta Srbije" saopštilo je da će od 1 do 3. januara, kao i na Božić, 7. januara, raditi dežurne pošte.

Kako se navodi, svih dana praznika Glavna pošta u Takovskoj 2 u Beogradu i pošta na aerodromu "Nikola Tesla" radiće neizmenjeno, to jeste non-stop, kao i pošte na gotovo svim graničnim i administrativnim prelazima.

Dodaje se da će 1. i 7. januara dežurati Glavna pošta u Takovskoj 2, pošta na aerodromu "Nikola Tesla" i pošte na graničnim i administrativnim prelazima.

U nedelju, 2. januara, radiće i pošte u tržnim centrima u Beogradu i Kragujevcu, pošte u "Univereksport" objektima u Novom Sadu i okolini, pošte u turističkim centrima na Kopaoniku i Zlatiboru i druge dežurne pošte.

Kako se navodi, 3. januara radiće 54 dežurne pošte u celoj Srbiji, u Beogradu i svim drugim većim gradovima.

Dodaje se da će 31. decembra i 6. januara pošte sa celodnevnim radnim vremenom raditi skraćeno, do 17 sati, dok će 27 pošta u Srbiji raditi do 18 casova.

Spisak tih pošta, kao i spisak svih pošta koje će dežurati tokom predstojecih praznika može se videti na sajtu JP "Pošta Srbije".

Kada je reč o beogradskim pijacama, radno vreme pojedinih biće promenjeno 1. i 7. januara, dok zelene pijace za praznike neće raditi.

Poslednjeg dana ove godine zelene pijaće će raditi uobičajeno od 6 do 19 sati.

Pijace Zemun, Banovo brdo, Bele vode i Dušanovac 1. i 7. januara radiće od 6 do 14 sati, a 2. januara će tako raditi i sve zelene pijace.

Otvoreni tržni centar u Novom Beogradu 1. i 7. neće raditi, kao ni pijaca cveća Krnjača.

Na pijaci Dušanovac prodaja iz vozila neće se obavljati 31. decembra, 1. i 6. januara, dok će 7. januara ova pijaca raditi uobičajeno od 19 do 6 časova.

Pijaca Palilula će 31. decembra radiće od 7 do 20 sati, dok 1. i 7. januara neće uopšte raditi, a 6. januara radiće od 7 do 18 časova.

Garaža na pijaci Palula neće raditi 1. i 7. januara, radno vreme 2. januara biće do 15 sati, a 6. januara do 19 časova.

Garaža na pijaci Zemun će 1, 2. i 7. januara raditi 24 sata, dok garaža na pijaci Zeleni venac neće raditi 1. i 7. januara, a 2. januara radiće do 15 časova.

Prema obaveštenju beogradskog JKP "Parking servis", parkiranje u zoniranim delovima grada neće se kontrolisati i naplaćivati 1, 2, 3. i 7. januara, kada će biti zatvoreni i šalteri za rad sa strankama u ulicama Takovska 31 i Mileševska 51.

Sve javne garaže, posebna i SMS parkirališta biće neprekidno otvoreni tokom praznika i radiće po uobičajenom sistemu naplate.

Od 4. i 8. januara naplata i kontrola parkiranja u zoniranim delovima grada, kao i svi šalteri, radiće po uobičajenom radnom vremenu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Pet saveta za zimski odmor bez glavobolje
sneg, zima, porodica

Mislite na vreme o svemu

28.12.2021. 08:05

Pet saveta za zimski odmor bez glavobolje

Sezona zimskih odmora je počela. Bez obzira na to da li je cilj vašeg putovanja skijanje i ostali zimski sportovi, uživanje u prirodi ili otkrivanje neke nove metropole, svoj odmor bi trebalo da provedete bezbrižno.

Zato vam nudimo mali vodič za opušteni odmor bez glavobolje.
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
10°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve