Život
27.12.2021. 13:05
Tanjug

Ko sve može da se prijavi

Poznato kada počinje prijavljivanje za turističke vaučere

Turizam, etno selo, Mokra gora, Zlatibor
Izvor: Shutterstock

Već od 1. januara sledeće godine građani Srbije će moći da se prijavljuju za turističke vaučere u vrednosti od 5.000 dinara.

Reč je o 100.000 vaučera, koji pokrivaju sumu od 500 miliona dinara koliko je u republičkom budžetu za 2022. predviđeno za ovu svrhu.

Za vaučere mogu da se prijave penzioneri, studenti, nezaposleni, zaposleni čija su primanja manja od 70.000 dinara.

Procedura prijavljivanja ista je kao i ranije, pa se zahtevi predaju na šalterima pošta pri čemu je neophodno imati potvrdu o primanjima.

Za penzionere to je poslednji penzijski ček, za zaposlene potvrda o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćnoj u mesecu koji prethodi onome kada se podnosi prijava, a za studente uverenje sa fakulteta kojim dokazuju da studiraju u tekućoj školskoj godini.

Kako je RTS-u rečeno u Pošti Srbije, 1. januara će raditi tri pošte u Beogradu i sedam na graničnim prelazima, 2. januara radiće 34 pošte, 3. januara 54 a od 4. januara pošte će raditi uobičajeno.

Pomoćnica ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Jelena Milenković Orlić rekla je za RTS da je broj prijavljenih ugostitelja za primanje ovih vaučera svake godine sve veći.

Prema njenim rečima oni morali da budu prijavljeni na informacioni sistem e-turista da bi učestvovali u raspodeli vaučera.

"To je uslov koji, između ostalog, suzbija i sivu ekonomiju u našoj zemlji", izjavila je ona.

Vaučeri mogu da se iskoriste do 20. novembra sledeće godine.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
19.05.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve