Vesti
22.03.2023. 14:50
Beta

Letnji kampovi

Mladi iz dijaspore uživaće sa vršnjacima u Srbiji

1
Izvor: Shutterstock

U Srbiji će ove godine biti više od 20 letnjih kampova za mlade iz dijaspore i regiona, najavio je Đorđe Milićević, ministar bez portfelja zadužen u Vladi Srbije za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa sa dijasporom.

Milićević je na onlajn sastanku sa 125 predstavnika udruženja Srba u dijaspori iz više od 50 zemalja kazao da će kampovi imati razne teme i zadovoljavati razna interesovanja - od ekologije, sporta, kulturno-umetničkih i drugih kreativnih aktivnosti, do upoznavanja s prirodnim odlikama Srbije, prenelo je Ministarstvo u saopštenju.

"Namera je to da bude ustaljena praksa i da sve buduće generacije naše dijaspore prođu kroz to. Imamo određene projekte koji su posvećeni boljem povezivanju mladih iz dijaspore sa svojim generacijama u Srbiji, ali i da bolje upoznaju svoju matičnu državu, jer Srbiju, da bi je voleli, morate da upoznate", kazao je on.

Milićević je naveo i da je sa ministrom sporta Zoranom Gajićem napravljen dogovor za pokretanje nacionalne platforme za razvoj srpskog sporta u dijaspori, čiji će cilj biti kreiranje programa "sportski ambasadori u dijaspori".

"Danas imate razna kulturno-umetnička društva po dijaspori koja okupljaju mlade, organizacije i saveze, a ovim projektom želimo da pokrenemo i formiranje zajednice sportista, da ih uključimo u diplomatske i privredne aktivnosti Srbije", objasnio je ministar.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

I mladi iz Srbije mogu besplatno da putuju Evropom!
kofer, putovanja

Prijavite se

17.03.2023. 13:42

I mladi iz Srbije mogu besplatno da putuju Evropom!

Evropska komisija je objavila poziv za besplatnu železničku kartu za putovanje Evropom na koji mogu da se prijave i mladi iz Srbije.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
27°C
15.07.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve