Vesti
18.06.2023. 12:15
Beta

"Bezbednost za sve"

Oglasio se i KFOR o situaciji na Kosovu

1
Izvor: EPA / Georgi Licovski

NATO dešavanja na severu Kosova shvata veoma ozbiljno i KFOR preduzima sve neophodne mere da obezbedi sigurno i bezbedno okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice, na osnovu Rezolucije Savet bezbednosti UN 1244, izjavila je portparolka NATO Oana Lundžesku.

Kako je objavljeno na sajtu NATO, KFOR je odlučan u sprovođenju svog mandata što pokazuje nedavno dodatno raspoređivanje 500 vojnika.

"Još jednom podsećamo sve strane na njihove obaveze prema KFOR-u na osnovu Vojno-tehničkog sporazuma, uključujući poštovanje administrativne linije, procedure za Kosovsku policiju i Sporazum iz 2013. o raspoređivanju Kosovskih bezbednosnih snaga na severu", navodi se u saopštenju portparolke NATO.

Kako se dodaje, ove obaveze su osmišljene da obezbede koordinisanu akciju, izbegnu eskalaciju i očuvaju sigurno i bezbedno okruženje.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KFOR osudio napade na predstavnike medija
pres, novinari

Sever Kosova

17.06.2023. 18:23

KFOR osudio napade na predstavnike medija

Međunarodne mirovne snage na Kosovu - KFOR, zatražile su od svih strana koje su učestvovale u incidentima na severu Kosova da se uzdrže od nasilja ili daljih radnji koje bi mogle dovesti do eskalacije, kao i da se obezbedi medijima da mogu bezbedno da obavljaju svoj posao.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve