Vesti
03.05.2022. 17:20
Beta

Nepoznat sastav koalicije

Ko će, na kraju, vladati Borom?

izbori
Izvor: Shutterstock

Konstitutivna sednica Skupštine Grada Bora zakazana je za 18. maj, ali mesec dana nakon lokalnih izbora o vladajućoj koaliciji samo se nagađa.

Pregovori stranaka o potencijalnoj koaliciji još nisu vođeni, bar javno, i za sada je nepoznanica da li će vlast ponovo preuzeti koalicija koja je do 3. aprila vodila grad, odnosno, Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), koji će u skupštinskim klupama imati tesnu većinu sa 19 od 35 odbornika.

Jedan od razloga za to je iščekivanje pregovora i dogovora tih partija u Beogradu, gde ni posle mesec dana nema konačnih izbornih rezultata.

Tablica deljenja

Opozicija u Srbiji

SERBIA ELECTIONS

Opozicija u Srbiji

01.05.2022. 22:11

Tablica deljenja

Osim što će na sednici biti verifikovani odbornički mandati, očekuje se da većina izabere predsednika Skupštine Grada i sekretara, pa će se na osnovu glasanja za ta dva mesta naslutiti i koalicioni savez.

Opozicione partije koje su ušle u parlament deklarisale su se da neće ući u koaliciju sa SNS-om, mada je bilo i tonova da će biti podržani neki predlozi koji idu u korist Borana.

Predsednik Vlaške stranke "Most" Milivoje Janošević ocenio je ranije da se Boru smeše vanredni lokalni izbori već za godinu dana.

SNS je na izborima osvojila 15 mandata, šest odbornika imaće lista "Dragan Marković - Ujedinjena opozicija Bora", SPS i Vlaška stranka "Most" po četiri, dok će tri odbornika biti sa liste "Marinika Tepić - Za pobedu Bora".

Koalicija Srpski pokret Dveri-POKS, GG "Glasno za omladinu i GG "Borci za Bor" u lokalnom parlamentu imaće po jednog odbornika.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Izbori: Nova saopštenja RIK-a i GIK-a
Glasanje, referendum

Glasnje i 21. aprila

15.04.2022. 08:04

Izbori: Nova saopštenja RIK-a i GIK-a

Gradska izborna komisija (GIK) odbila je 214 prigovora koje je, u vezi sa glasanjem 3. aprila,  podnela koalicija "Ujedinjeni za pobedu Beograda".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
21°C
16.08.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve