Vesti
24.10.2022. 14:57
Beta

Izmene u toku...

Ko će sada biti gradonačelnik Novog Sada?

Novi Sad
Izvor: Shutterstock

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević podneo je ostavku na tu funkciju i najavio da je kandidat za novog gradonačelnika njegov dosadašnji zamenik Milan Đurić.

Vučević je, na oproštajnoj konferenciji za novinare u ponedeljak, rekao da je "veoma ponosan i zahvalan Novosađanima" što je imao prilike da vodi grad punih deset godina, u "istorijskoj prilici koju niko nije imao".

Bivši gradonačelnik je rekao i da bi novosadski parlament već u sredu, 26. oktobra, trebalo da održi vanrednu sednicu na kojoj će se izabrati novi gradonačelnik, njegov zamenik i Gradsko veće.

Vučević je rekao da bi sutra trebalo da se razgovara i o Djurićevom zameniku na odborničkim grupama.

Kada je u pitanju vladajuća koalicija u Novom Sadu, Vučević je ocenio da koalicija ostaje ista, "sa onim strankama koje sa nama idu na predizbornu listu", a da se nastavlja saradnja sa Socijalističkom partijom Srbije i Pokretom obnove Kraljevine Srbije.

"Što se nas tiče i Liga (Liga socijaldemokrata Vojvodine) je koalicioni partner. Kako će oni na to da gledaju, ja to ne znam. Iskreno da vam kažem, to je pitanje za njih. Želim Aleksandru Kraviću da se zahvalim na hrabrosti i doslednosti. Moj savet Djuriću je da Caki Kravić ostane član Gradskog veća, jer ima lični integritet i to zaslužuje", rekao je Vučević dodajući da je to njegovo "savetodavno mišljenje".

Vučević kaže i da bi mnogi da krenu s njim za Beograd, ali da on neće voditi puno saradnika iz Novog Sada, tek "na prste jedne ruke".

"Ne menjam ličnu kartu, ostajem od rodjenja pa do smrti Novosadjanin", rekao je Vučević dodajući da će i iz Beograda da pomaže svom gradu.

Osvrćući se na neuspehe tokom svojih mandata, rekao je da bi voleo da je završio izgradnju regionalne deponije, ali da se nada da će njegovi naslednici od proleća krenuti u izgradnju deponije.

"Najviše sam pogrešio u kadrovskim rešenjima. To je najteži ispit kada donosite odluke. Što sam duže bio gradonačelnik, to sam teže i opreznije bio voljan da kandidujem nekoga na neku funkciju. Nisam siguran ni da bih lako predlagao nekog za mesnu zajednicu", rekao je Vučević.

Vučević je dodao da je na računu Grada gotovo dve milijarde dinara više nego što je bilo kada je došao na čelo Novog Sada.

Na mestu gradonačelnika bio je od 2012. godine, a ubuduće će biti potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Novi Sad dobija novu podzemnu garažu
Novi Sad

Korisno

20.05.2022. 18:30

Novi Sad dobija novu podzemnu garažu

U centru Novog Sada u ulici Modene, 27. maja počeće pripremni radovi za izgradnju podzemne garaže sa 267 parking mesta, saopšteno je iz pres službe gradonačelnika.
Close
Vremenska prognoza
light rain
21°C
18.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve