Vesti
16.01.2022. 19:15
Tanjug

Beograd

"Ko je ubio Olivera" - šetnja povodom godišnjice ubistva

Oliver Ivanović, 16. 1. 2022.
Izvor: FOTO TANJUG / STRAHINJA ACIMOVIC

Okupljanje i šetnja koju su pojedine opozicione stranke ogranizovale u nedelju povodom godišnjice ubistva lidera GI "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, koje još nije rasvetljeno, završena je ispred Crkve Svetog Marka.

Oliverov bratanac, Aleksandar Ivanović izjavio je da njegova porodica veruje da postoji opstrukcija istrage Oliverovog ubistva i da mnogima ne odgovara da se pitanje Oliverovog ubistva rešava u ovom trenutku, te preneo da duboko veruje da je politika u sprezi sa teškim kriminalom ubila Olivera.

Na protestnu šetnju nazvanu "Ko je ubio Olivera" od predsedništva gde su se okupili učesnici, pozvao je opozicioni Pokret za preokret, a prisutni su bili lider SSP Dragan Ðilas, potpredsednica SSP Marinika Tepić, predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić, predsednik PSG Pavle Grbović, predsednik Demokratske stranke Zoran Živković, Janko Veselinović.

Na početku okupljanja došlo je do incidenta između učesnika i predsedniska Udruženja porodica kidnapovanih i prognanih sa KiM Sime Spasića. Spasić je, naime, pokušao da se obrati okupljenima, ali oni su počeli da ga gađaju grudvama.

Verbalni sukob i "grudvanje" Sime Spasića potrajali su nekoliko minuta, nakon čega je započela protestna šetnja.

Ivanović je ubijen 16. januara 2018. godine sa šest hitaca u leđa, ispred svoje kancelarije u severnoj Kosovskoj Mitrovici, a ni četiri godine posle ubistva nisu otkriveni nalogodavci i izvršitelji.

Sudski proces pred sudom u Prištini i dalje je u toku.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića
Sud

U Prištini

06.07.2021. 11:03

Počelo suđenje za ubistvo Olivera Ivanovića

U Osnovnom sudu u Prištini danas je počelo suđenje za ubistvo lidera Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, po optužnici specijalnog tužilaštva.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve