Vesti
08.02.2024. 13:05
Beta

Zvanično

Konstitutivna sednica Skupštine AP Vojvodine biće u petak

vojvodina
Izvor: Shutterstock

Prva sednica Skupštine Vojvodine u novom sazivu zakazana je za petak 9. februar, od 10 časova.

 

Kako je najavljeno iz vojvođanskog parlamenta, u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o Skupštini Vojvodine i Poslovnikom o radu Skupštine, na prvoj sednici potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika skupštine.

"Imenuje se generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine", navedeno je u pozivu.

Izbori za vojvođansku skupštinu održani su 17. decembra prošle godine, a na nekoliko mesta su izbori ponovljeni 30. decembra.

Pokrajinska izborna komisija (PIK) usvojila je 14. januara Ukupan izveštaj o rezultatima izbora za poslanike u Skupštinu Vojvodine, prema kojima je Srpska napredna stranka (SNS) sa koalicionim partnerima osvoila apsolutnu većinu, odnosno 66 od 120 poslaničkih mandata.

Opoziciona koalicija Srbija protiv nasilja osvojila je 30 mandata, a Savez vojvođanskih Mađara koji je u poslednja dva mandata bio u vladajućoj koaliciji sa SNS-om, devet mandata.

Po sedam mandata osvojili su do sada takođe vladajuća Socijalistička partija Srbije i opoziciona koalicija NADA, a jedan Ruska stranka.

Cenzus nisu prešli koalicija predvođena strankom Liga socijaldemokrata Vojvodine – Vojvođani, koalicija Dveri – Zavetnici, Srpska radikalna stranka, koalicija Dosta je bilo – Socijaldemokratska stranka, Narodna stranka, koalicija Demokratski savez Hrvata u Vojvodini – Stranka pravde i pomirenja, Čedomir Jovanović – Vojvodina mora drugačije.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve