Vesti
28.12.2021. 18:47
Tanjug

Krizni štab

Korona u Srbiji: Da li nas očekjuje novi talas?

korona
Izvor: Shutterstock

Na pitanje da li nas očekjuje novi talas, Kisić Tepavčević kaže da ne zna šta da odgovori.

"Odgovor ne zna niko, kako ćemo se ponašati, koliko ćemo se okupljati, da li ćemo se vakcinisati, ako se budemo slobodno kretali, procenat vakcinisanih ostane isti, slede nam talasi i talasi, a malo je potrebno da to prekinemo", rekla je novinarima članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević, posle sednice Kriznog štaba, koja je održaan ovog utorka.

Podsetila je da ulazimo u period proslava, vezan za okupljanja, i da se treću godinu zaredom ponavlja isto upozorenje - da svi treba da budu svesni da je virus tu, da je detektovan i omirkon za koji je dokazano da se značajno brže širi.

U Srbiji je do danas vakcinisano 58,2 odsto ljudi, rekla je ona i dodala da je značajan broj građana svesno i savesno preuzeo ulogu da jača naš kolektivni imunitet, ali da bez onih 40 odsto ne možemo uspeti.

Ulazimo u treću godinu pandemije za koji mesec, imamo dovoljno znanja da jedino ujedinjeni možemo da pobedimo virus, rekla je ona i poručila građanima da za praznike čuvaju sebe i svoju porodicu.

Kisić Tepavčević je navela da su kovid propusnice dale efekat i da inspektori iako je njihov broj limitran, rade marljivo i prave rezultate.

Virus postoji i omikon koji se brže širi, siguro je da je u interesu svakoga da sačuva svoje zdravlje, da zaštitmo sebe i okolinu, rekla je Kisić Tepavčević.

Kisić Tepavčević je rekla da je atmosfera na sednici bila kao i uvek i da je to bila diskusija tokom koje je sageldana učestalost obolevanja, umiranja, procenat pozitivnosti i popunjenost bolničkih kapaciteta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Još dve vakcine protiv korone i jedan lek
apoteka, lekovi

Indija

28.12.2021. 18:21

Još dve vakcine protiv korone i jedan lek

Indija je dozvolila hitnu upotrebu dve vakcine i jednog leka protiv korona virusa u momentu dok vlasti upozoravaju na širenje omikron soja.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve