Vesti
15.01.2022. 08:23
Tanjug

Lajčak je obavešten

Kosovska policija zaplenilla kamione sa referendumskim materijalom

Policija
Izvor: Shutterstock

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, izjavio je da su koordinator RIK-a Marko Janković i trojica vozača, koji su prevozili referendumski materijal, a koji su u petak uveče privedeni na administrativnom prelazu Merdare - na putu ka Beogradu.

Petković je za RTS rekao da su im oduzeti mobilni telefoni i da su odvedeni u kosovsku policiju u Lužanima, 10-ak kilometara od Meradra ka Podujevu.

Naveo je da je Beograd poslao oficira za vezu Dejana Pavićevića i da su oni oslobođeni.

Kosovska policija je zaplenilla oba kamiona sa referendumskim materijalom, što je suprotno svim sporazumima i dogovorima jer je reč o materijalu koji je najavljen i koji je stigao legalno na administrativnu liniju, gde je trebalo da ga sačeka OEBS i preuzme, kako bi ga danas distriburao, istakao je Petković.

Naveo je da se, umesto OEBS-a koji se nije ni pojavio, pojavilo 10 vozila kosovske policije.

Petković je naveo da je o tom slučaju obavestio izaslanika EU za dijalog Miroslava Lajčaka i istakao da je rec o fragrantnom krsenju ljduskih prava i procedura.

Petković smatra da je reč o manifestaciji sile premijera privremenih porištinskih institucija Aljbina Kurtija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Šta Beograđani misle o referendumu (ANKETA)
Glasanje, referendum

Mišljenja su podeljena

13.01.2022. 13:35

Šta Beograđani misle o referendumu (ANKETA)

U nedelju, 16. janura, građani će imati mogućnost da se izjasne da li žele promene u oblasti pravosuđa, a nekoliko dana uoči referenduma, mišljenja Beograđana su podeljena i dok jedni smatraju da treba izaći i odgovoriti na referendumsko pitanje, ima i onih koji su nedovoljno informisani ili nezainteresovani.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
-1°C
19.01.2022.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve