Vesti
08.09.2020. 16:14
R. E. / Vijesti

KRIVOKAPIĆ: Priče o uticaju Srbije na crnogorsku vladu su budalaština

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.net

Nosilac liste Za budućnost Crne Gore Zdravko Krivokapić odbacio je navode o velikom uticaju Srbije na buduću Vladu i najavio novi zakon o slobodi veroispovijesti.

Krivokapić je za list "Danas" kazao da su pred novom vladom veliki izazovi jer treba obezbediti opstanak naroda i države posle propale turističke sezone, tako da razmatranje povlačenja priznanja Kosova za sada nije prioritet. "Optužbe o mešanju Srbije u unutrašnja pitanja Crne Gore su obične budalaštine koje širi odlazeći režim i teško možete naći jedan primer koji potkrepljuje te tvrdnje", rekao je Krivokapić, prenose Vijesti.

On je najavio da će novi zakon o slobodi veroispovijesti biti donet aktivnim dijalogom i uz učešće verskih zajednica, a pored toga jedan od prioriteta biće zakon o poreklu imovine koji je obećan građanima.

Ekspres.net
Izvor: Ekspres.netEkspres.net
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Krivokapić je dodao da Ruska Federacija predstavlja bratsku zemlju i istorijskog prijatelja Crne Gore i da je nova vlada "u obavezi da popravi odnose dve države".

On je uveren i da su "stvari u vezi sa formiranjem nove vlade jasne".

"Verujem da će naši partneri iz Demokrata i URA održati reč. Stoga, neočekivane obrte bih u startu isključio. Pred Crnom Gorom je veoma težak period, jer se decenijama promašene ekonomske i razvojne politike DPS-a dodao globalni potres, pandemija virusa Covid-19", kazao je Krivokapić za "Danas".

Povezane vesti - Hod po ivici britve

Upitan da li će u ekspertskoj vladi biti mesta i za eksperte iz DPS, odgovorio je:

"To što se neko aktivno bavio politikom ne treba da bude kriterijum koji bi nekoga isključio iz buduće vlade, posebno ako se radi o ličnosti zavidnih profesionalnih referenci. Što se tiče kadrova koje je imenovao DPS, niko od ljudi koji su svoj posao obavljali savesno i u skladu sa zakonom, ne treba da brine za svoje pozicije jer nova vlada neće sprovoditi politički revanšizam".

On je ponovio da je buduća vlada otvorena za sve manjinske narode.

Istakao je i da građani Crne Gore, imaju velika očekivanja od buduće vlade.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
few clouds
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve