Vesti
06.10.2023. 17:07
Beta

Sastanak

O čemu su to pričali Kurti i Musliju

1
Izvor: BETA/AP / Visar Kryeziu

Premijer Kosova Aljbin Kurti i potpredsednik Opštine Bujanovac Šćiprim Musljiu razgovarali su u Prištini o "zabrinutostima i kršenjima prava koje albanska manjina u Srbiji stalno doživljava od vlasti u Beogradu", saopštila je Vlada Kosova.

Kurti i Musljiu su razgovarala o tome šta mogu zajedno da urade da poboljšaju položaj Albanaca u "Preševskoj dolini" i dogovorili su "redovnu komunikaciju i kontinuiranu koordinaciju o pitanjima od interesa za Albance u Preševu, Medveđi i Bujanovcu", navodi se u saopštenju.

Kurti je, kako se navodi u saopštenju, obavestio Musljiua koji je i predsednik Pokreta za demokratski progres, o najnovijim događajima i bezbednosnoj situaciji na Kosovu, posebno posle "terorističkog, paravojnog i kriminalnog napada" na Kosovsku policiju u nedelju, 24. septembra, kada je ubijen narednik policije, "sada heroj Kosova, Afrim Bunjaku".

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Kurti želi da zauzme sever Kosova, Zapad ga podržava"
Rusija

Bocan-Harčenko

25.09.2023. 18:48

"Kurti želi da zauzme sever Kosova, Zapad ga podržava"

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je danas da je policijska operacija kod sela Banjska jasno pokazala želju kosovskog premijera Aljbina Kurtija da zauzme sever Kosova, ali i "podršku Zapada tim planovima".
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve