Vesti
24.09.2023. 20:52

Aleksandar Vučić:

"Kurti je jedini krivac, on želi sukobe i rat"

Kosovo
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je optužio kosovskog premijera Aljbina Kurtija da je "jedini krivac za sve što se dešava na Kosovu i Metohiji", naglasivš da ni na koji način ne želi da opravda ubistvo albanskog policajca.

"Zašto je do svega ovoga došlo - Srbi su se pobunili, ne želeći da više trpe Kurtijev teror, 62 puta su koristili tzv. kosovsku policiju, 55 etnički motivisanih napada...ni na koji način ne želim da opravdam ubistvo kosovskog policajca i to je za osudu, tu nema nikakvog "međutim"", istakao je Vučić i dodao:

"Jedini krivac za sve što se dešava na KiM je Aljbin Kurti. To je čovek koji je smenio Đurića, iako je suprotno Briselskom sporazumu. Nikakva prava na to nije imao. Ostavio je ljude da brinu sami o svojoj sudbini i sve vreme je provocirao. I žao mi je što je deo Srba na te provokacije naseo. Aljbin Kurti je jedini krivac, jedini koji želi sukobe i rat".

Komentarišući to što su Srbi otišli u manastir Banjska, kazao je da je razlog za to jer su imali "dvojicu povređenih mladića kojima je bila potrebna pomoć".

"Ni na koji način crkva nije bila umešana", naglasio je Vučić.

Odbacio je navode da je korišćeno vozilo Žandarmerije, da su umešani srpska vojska ili policija, da su u sukobu učestvovali Pavle Bihali, Radomir Počuča, pripadnici Obraza, ali i da su vernici i sveštenstvo u manastiru držani kao taoci.

"Samo je bilo bitno da se ubistvo albanskog policajca svali na Beograd, da bi pokazali da imaju svako pravo da maltretiraju Srbe na Kosovu i Metohiji. Njegova je životna želja da nas uvuče u rat sa NATO i nijednu drugu želju nema. To je jedino što radi sve vreme", kazao je Vučić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Banjska: Tri napadača ubijena, jedan priveden
Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.

Zvanične informacije

24.09.2023. 17:34

Banjska: Tri napadača ubijena, jedan priveden

Policija Kosova saopštila je da je prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđena pogibija još dvojice napadača.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve