Vesti
24.09.2023. 17:34
Beta

Zvanične informacije

Banjska: Tri napadača ubijena, jedan priveden

Banjska Kosovo EPA 24.09.2023.
Izvor: EPA / STR

Policija Kosova saopštila je da je prema zvaničnim informacijama sa terena prilikom razmene vatre, potvrđena pogibija još dvojice napadača.

U saopštenju se navodi da su u sukobu policije i maskiranih napadača u selu Banjska na severu Kosova stradala trojica napadača koji su bili teško naoružani.

Takođe, policija je potvrdila da je jedan napadač uhapšen, kao i da je jedan pripadnik policije lakše povređen.

Iz kosovske policije su saopštili da je u Banjskoj bezbednosna situacija i dalje napeta, kao i da se napadi vatrenim oružjem na policijske jedinice nastavljaju istim intenzitetom, u zavisnosti od kretanja kriminalnih grupa.

"Policijske akcije sprovode se prema planovima i dešavanjima na terenu, reaguje se u samoodbrani na napade na policijske službenike, čiji su životi ugroženi", napisali su iz kosovske policije u saopštenju.

Dodali su da je tokom policijske akcije na jedan stambeni lokalitet, koji su koristili napadači, pronađena logistička oprema, sumnjiva vojna vozila, vojne uniforme, kao i oružje i municija različitog kalibra.

"Takođe, policijske jedinice su tokom obavljanja rutinske kontrole vozila, na području sela Rudare, lišile slobode četvoricu osumnjičenih kod kojih su nađeni uređaji radio veze, a za koje se sumnja da su povezani sa kriminalnim grupama", saopštili su iz kosovske policije.

Dodali su da policija nastavlja da poziva kriminalne grupe da se predaju pravosudnim organima i istovremeno poziva građane na saradnju sa organima za sprovođenje zakona, u interesu smirivanja situacije i opšte bezbednosti.

Uviđaj na licu mesta se nastavlja u saradnji i koordinaciji sa svim relevantnim institucijama, uključujući Policijski inspektorat Kosova, stoji još u saopštenju.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

KFOR: "Pratimo situaciju u Banjskoj"
kfor, kosovo

Saopštenje

24.09.2023. 15:35

KFOR: "Pratimo situaciju u Banjskoj"

Međunarodne mirovne snage na Kosovu (KFOR) saopštile su da nastavljaju pomno da prate situaciju u Banjskoj nakon napada na pripadnike Policije Kosova kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
14°C
10.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve