Vesti
24.09.2023. 15:35
Beta

Saopštenje

KFOR: "Pratimo situaciju u Banjskoj"

kfor, kosovo
Izvor: Shutterstock

Međunarodne mirovne snage na Kosovu (KFOR) saopštile su da nastavljaju pomno da prate situaciju u Banjskoj nakon napada na pripadnike Policije Kosova kada je jedan policajac ubijen, a dvojica ranjena.

Iz komande KFOR je saopšteno da su na području Banjske prisutne trupe te vojne organizacije i da su njeni pripadnici spremni da odgovore, ako bude potrebno.

"Kosovska policija, kao linija koja prva reaguje u ovakvim situacijama, ima primarnu odgovornost za upravljanje incidentom na terenu. Komandant Kfora je u bliskom i kontinuiranom kontaktu sa svim međunarodnim akterima, uključujući Evropsku uniju (EU), načelnika Generalštaba Vojske Srbije i institucije na Kosovu, i intenzivno radi na pronalaženju izlaza iz ove situacije", napisali su iz komande KFOR-a u saopštenju koje je prosleđeno medijima.

Dodali su da misija KFOR predvođena NATO najoštrije osuđuje napad na Kosovsku policiju i upućuje svoje najdublje saučešće porodici preminulog.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Kurti: "Napada nas 30 teško naoružanih, pozivam ih da se predaju"
Aljbin Kurti

Obraćanje posle ubistva

24.09.2023. 13:09

Kurti: "Napada nas 30 teško naoružanih, pozivam ih da se predaju"

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je tokom vanrednog obraćanja da se napadi na takozvanu kosovsku policiju nastavljaju, kao i da u njima učestvuje 30 naoružanih osoba.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve