Vesti
24.09.2023. 13:09
R. E.

Obraćanje posle ubistva

Kurti: "Napada nas 30 teško naoružanih, pozivam ih da se predaju"

Aljbin Kurti
Izvor: Shutterstock

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti izjavio je tokom vanrednog obraćanja da se napadi na takozvanu kosovsku policiju nastavljaju, kao i da u njima učestvuje 30 naoružanih osoba.

"Kao što sam više puta rekao, napadi na kosovsku policiju se nastavljaju, ima najmanje 30 teško naoružanih ljudi, vojske i policije, koji su okruženi kosovskom policijom i koje pozivam da se predaju našim snagama", rekao je Kurti na konferenciji za novinare.

Kurti je optužio zvanični Beograd da je finansirao i rukovodio napadima.

"Naši policajci su, nakon što su bili ometani na putu, napadnuti raznim oružjem, uključujući ručne bombe i pendreke. Danas je težak dan za našu zemlju. Osuđujemo ovaj teroristički napad. Zločin finansira zvanični Beograd koji napada našu zemlju. Mi štitimo i sprovodimo zakonitost i nezavisno Kosovo", dodao je Kurti.

On je rekao i da će počinioci i nalogodavci napada biti uhvaćeni i kažnjeni.

"Pozivam građane da ostanu mirni i pokažu razboritost tako što će dozvoliti institucijama da obavljaju svoj posao", dodao je on.

Vršilac dužnosti direktora kosovske policije za region Sever Veton Eljšani, izjavio je da je u Banjskoj u toku razmena vatre između policajaca i, kako je naveo, "teško naoružanih uniformisanih" lica.

"Vidimo naoružane ljude, radi se o teškom naoružanju, puca se na nas, pucamo mi. Mislimo da su strani ljudi u uniformi sa teškim naoružanjem", naveo je Eljšani.

On nije mogao da kaže ko su uniformisana lica, samo je naveo da imaju blindirana vozila, kao što nije saopštio ni da li ima povređenih.

Kosovska policija je ranije saopštila da je na ulazu u selo Banjska kod Leposavića u toku noći pucano na njene pripadnike i da je jedan policajac  ubijen, a drugi ranjen. 

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
19°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve