Vesti
20.05.2024. 10:13
Beta

Uskoro u Briselu?

Lajčak: "Spreman sam za još jednu rundu pregovora oko dinara na KiM"

1
Izvor: ATAIMAGES / F.S.

Specijalni izaslanik Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak ponovio je da je spreman da bude domaćin još jednog sastanka glavnih pregovarača Beograda i Prištine ako dve strane pokažu "iskrenu spremnost da postignu sporazum".

Lajčak je u objavi na Facebooku o aktivnostima prethodne nedelje rekao da je ugostio glavne pregovarače Kosova i Srbije, u kako on vidi, "konačnoj rundi pregovora o propisima Kosovske centralne banke".

"Nažalost, nije postignut sporazum i nije jasno kako će to uticati na svakodnevni život pogođenih zajednica na Kosovu. Ostajem spreman da budem domaćin još jednom sastanku o ovom pitanju pod uslovom da strane pokažu iskrenu spremnost da postignu sporazum", napisao je Lajčak.

Glavni pregovarači Srbije i Kosova Petar Petković i Beslim Bisljimi sastali su se, sedmi put, u Briselu 15. maja da, uz posredovanje Evropske unije, razgovaraju o posledicama odluke Centralne banke Kosova, ali ni na tom sastanku nije  postignut sporazum.

Lajčak je posle te runde razgovora sa glavnim pregovaračima Beograda i Prištine u Briselu, takođe rekao da je spreman ponovo da ugosti obe strane ukoliko pokažu spremnost da postignu međusobno prihvatljivo privremeno rešenje.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
29°C
21.06.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Euro 2024

Vidi sve

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve