Vesti
05.06.2022. 10:51
Beta

Rusija

Lavrov najavio o čemu će razgovarati sa Vučićem

Sergej Lavorv
Izvor: RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY / RUSSIAN FOREIGN AFFAIRS MINISTRY

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov najavio je da će sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem u Beogradu razgovarati o svim temama koje su od interesa za, kako je naveo, srpske prijatelje.

Lavrov je za Radio televiziju Republike Srpske rekao da je Vučić pre nekoliko dana razgovarao sa Putinom o gasu i da su postigli principijelan dogovor, koji bi trebalo da bude koncipiran u okviru odgovarajućih kompanija.

On je naveo da je Rusija zainteresovana da čuje Vučićeve ocene, kao i drugih srpskih političara o nastaloj situaciji, kao i da će "veoma zanimljivo biti čuti kako ocenjuju posredničku ulogu EU".

"Naravno, mnogo je važno da razumemo procene srpskog rukovodstva i njegove planove delatnosti za naredni period", kazao je ruski šef dioplomatije.
 

Govoreći o odnosu Rusije prema pregovorima o budućnosti Kosova, on je kazao da oni moraju da se zasnivaju na rezoluciji 1244, dodavši da je ruski predsednik Vladimir Putin više puta i na sastanku sa Vučićem i u svojim javnim nastupima naglasio da Rusija apsolutno podržava stav Srbije i da će podržati odluku koja će biti prihvatljiva za srpski narod.

Iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije najavljeno je da će šef ruske diplomatije Sergej Lavrov 6. i 7. juna posetiti Srbiju, gde će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Lavrov o ulasku Švedske i Finske u NATO
Lavrov

"Ništa ne menja"

17.05.2022. 20:10

Lavrov o ulasku Švedske i Finske u NATO

Šef ruske diplomatije Segej Lavrov ocenio je da ulazak Finske i Švedske u NATO neće ništa suštinski promeniti.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
9°C
18.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve