Vesti
11.04.2024. 13:30
Beta

Marinika Tepić

"Pričaćemo kada se prihvati odlaganje izbora"

1
Izvor: BETAPHOTO / MILAN ILIC

Šefica poslaničkog kluba Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je na današnjem sasatanku vlasti i opozicije o izbornim uslovima da razgovori mogu da počnu tek kada vlast prihvati da se izbori odlože kako bi se omogućilo dovoljno vremena da se preporuke ODIHR-a usvoje i počnu da se primenjuju

"Uostalom, to su saopštili i predstavnici ovde uvaženih država, citiram, 'da se preporuke ODIHR-a primene pre održavanja predstojećih izbora - bilo parlamentarnih ili lokalnih'", rekla je Tepić na današnjem satanku, a prenela SSP u saopštenju.

Izbori bez primene svih preporuka ODIHR-a, prema njenim rečima, za opoziciju nisu izbori, a dijalog o izmeni izbornih zakona nakon raspisanih novih beogradskih izbora su - "farsa".

"Naši predlozi i zahtevi su minimalni i jedini lekoviti za ozdravljenje ovog društva i institucija, za povratak poverenja u izborni proces i prevazilaženje duboke političke krize u kojoj se nalazimo. Zato mi u ovoj farsi o izmenama zakona koji su danas navedeni da se o njima priča, nećemo učestvovati", kazala je Tepić.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
light rain
14°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve