Vesti
23.10.2023. 13:42
R.E.

Ministarstvo odbrane

"Zaustaviti Kurtijevu prljavu kampanju"

Aljbin Kurti
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo odbrane Srbije odbacilo je navode premijera Kosova Aljbina Kurtija da iza napada u Banjskoj stoji novosadski klan na čijem je čelu ministar odbrane Srbije Miloš Vučević.

To Ministarstvo je u saopštenju pozvalo međunarodnu zajednicu da "neodložno reaguje" kako bi se zaustavila, kako je ocenilo, "zapaljiva i prljava medijska kampanja prištinskog rukovodstva usmerena prema Srbiji i njenim zvaničnicima".

Kurti je na Fejsbuku napad u Banjskoj nazvao "paravojnim i terorističkim", te dodao da je Vučević predsednik vladajuće Srpske napredne stranke (SNS).

Ministarstvo odbrane Srbije je saopštilo da je Kurti objavio "besprizorne laži", te ga optužilo da, isto to radi, svakodnevno, u sklopu medijske kampanje, "protiv države Srbije i njenog rukovodstva".

Naglasilo je da je u interesu očuvanja mira i stabilnosti na Kosovu od ključnog značaja da se vlasti u Prištini primoraju "da odmah prekinu svakodnevni teror" nad Srbima, da implementiraju sve sporazume i da formiraju Zajednicu srpskih opština.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"KFOR je sprečio eskalaciju situacije u Banjskoj"
kfor, kosovo

Zapovednik NATO

10.10.2023. 12:06

"KFOR je sprečio eskalaciju situacije u Banjskoj"

Zapovednik Komande združenih snaga NATO u Napulju admiral Stjuart Munš ocenio je u utorak da je prisustvo trupa KFOR 24. septembra, kada je došlo do oružanih sukoba Srba i kosovske policiju u selu Banjska, "pomoglo da se zaustavi dalja eskalacija situacije".
Close
Vremenska prognoza
broken clouds
13°C
03.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve