Vesti
06.08.2023. 20:05
Beta

Opozicija

Miroslav Aleksić napušta Vuka Jeremića, osniva novu stranku

1
Izvor: M.A./ATAImages

Narodni poslanik Miroslav Aleksić podneo je ostavku na sve funkcije u Narodnoj stranci i najavio formiranje nove stranke i poslaničke grupe u republičkoj, i nove odborničke grupe u beogradskoj skupštini.

Aleksić je danas, na konferenciji za novinare na Oplencu, izjavio da će za formiranje nove stranke početi da skuplja potpise naredne sedmice i da će se ona zvati Narodni pokret Srbije, preneli su beogradski mediji.

Ocenio je da Narodna stranka "nekoliko godina" ima pogrešnu politiku, te precizira da misli na sukobe u opoziciji.

Dodao je da nema problem "ni sa jednim opozicionarom i ničijom ideologijom" i da, kako je kazao, želi da okuplja opoziciju u borbi "protiv režima".

Aleksić je rekao da nije imao lične probleme sa liderom Narodne stranke Vukom Jeremićem, te naveo da su on i Jeremić imali "konceptualne razlike o tome kuda stranka treba da se kreće".

"Ovo što se danas dogodilo na Oplencu je zahtev članstva, odbora, stranke. Nije ničiji hir", kazao je Aleksić.

Smatra da je Srbiji danas potrebnija nova opoziciona politička stranka koja će ujedinjavati, nego jedna koja će razjedinjavati.

"Krenuli smo danas na novi politički put, biće težak, ali poručujem svima da je opozicija danas mnogo jača i ujedinjenija nego ikad", kazao je on.

Prema njegovim rečima, nova stranka biće otvorena za saradnju s opozicijom i gradjanima.

"Učinićemo sve da ova stranka bude raširena i otvorena za saradnju sa opozicijom i svim građanima kako bi izgradili normalno društvo i sistem i verujem da ćemo to uspeti", kazao je Aleksić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: "Nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora, u Srbiji nema političke krize"
1

SPS

30.07.2023. 10:52

Dačić: "Nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora, u Srbiji nema političke krize"

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić je za izbore koje je za proleće najavio predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da oni treba da budu redovni, kao i da nema razloga za raspisivanje vanrednih izbora.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
17°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve