Vesti
07.02.2023. 09:00
Beta

Uspešni razgovori

Lajčak: "Drago mi je da je Kosovo načelno prihvatilo predlog EU"

lajčak, 5. 2. 2023.
Izvor: EPA / MARTIN DIVISEK

Specijalni predstavnik Evropske unije (EU) za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izrazio je zadovoljstvo što je Kosovo načelno prihvatilo predlog EU za normalizaciju odnosa dve strane.

"Drago mi je da je Kosovo u principu prihvatilo predlog EU. Nastavićemo naše razgovore na sastanku na visokom nivou", napisao je Lajčak na Twitteru.

Visoki zvaničnik EU je dodao da je u ponedeljak u Prištini i Beogradu razgovarao sa kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, glavnim pregovaračem Besnikom Bisljimijem, a potom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i predsednikom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Petrom Petkovićem.

Vučić je posle sastanka sa Lajčakom napisao na Instagramu da su imali "otvoren i prijateljski razgovor".

"Otvoren i prijateljski razgovor sa Miroslavom Lajčakom. Kada kažem otvoren, to stvarno mislim. Razumeli ste me sve", dodao je Vučić.

Kurti je posle sastanka rekao da Priština prihvata plan EU za normalizaciju odnosa sa Beogradom, da je to "dobra osnova za dalje diskusije i napredovanje" i dodao da će tokom razgovora u Briselu "postaviti neka pitanja" o tom predlogu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Vučević o formiranju ZSO, evropskom predlogu za Kosovo...
1

Ministar odbrane

06.02.2023. 19:45

Vučević o formiranju ZSO, evropskom predlogu za Kosovo...

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je u ponedeljak da su principi za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) definisani Briselskim sporazumom i naknadnim aktima, odnosno da postoje 23 principa koji moraju biti implementirani u statut ZSO i Priština mora da ih obezbedi izmenama svog pravnog sistema.
Close
Vremenska prognoza
light rain
13°C
26.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve