Vesti
22.06.2023. 19:27
Beta

Iznos zavisi od štete

Poplava u Boru: Saopšteno kada će biti isplaćena novčana pomoć

1
Izvor: BETAPHOTO / SASA DJORDJEVIC

Isplata pomoći domaćinstvima u Boru koja su pretrpela štete u nedavnim poplavama počeće tokom jula, kažu lokalnoj samoupravi.

Sredstva će biti izdvojena iz gradskog budžeta, a iznos koji će dobiti domaćinstva zavisi od štete koju su pretrpeli u poplavama.

Komisije, koje je formirao grad Bor za obilazak seoskih mesnih zajednica do sada su obišle preko 150 domaćinstva i to u: Krivelju, Donjoj Beloj Reci, Brestovcu, Slatini, Oštrelju i Bučju.

Prema njihovoj proceni, nijedan stanovnik nije životno ugrožen, a u oko 90 odsto domaćinstava poplave su napravile štetu u njivama, baštama i na pomoćnim objektima, dok je manji broj domaćinstava pretrpeo štetu na stambenim objektima.

Komisije nastavljaju rad sledeće nedelje i u planu je obilazak Malog Krivelja, Brezonika i  Zlota, gde su poplave, takođe, napravile štetu.

Popravka putne mreže je u toku, a zbog velikih oštećena na pojedinim delovima, potrebno je najmanje mesec dana za  sanaciju.

U lokalnoj samoupravi očekuju da se sanacija svih puteva po prioritetima završi do kraja leta.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Poplave u Srbiji: Evo šta će Vlada preduzeti
1

Saniranje štete

19.06.2023. 16:30

Poplave u Srbiji: Evo šta će Vlada preduzeti

Vlada Srbije usvojila je na sednici odluku o proglašenju elementarne nepogode u 56 gradova i opština zbog nedavnih poplava.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
21°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve