Vesti
15.09.2021. 17:21
Tanjug

Ivica Dačić

"Ne računajte na mene u nečasnim igrama rušenja Vučića"

ivica Dačić
Izvor: EPA / ANDREJ CUKIC

Predsednik Skupštine Srbije i lider Socijalističke partije Srbije Ivica Dačić ocenio je da bi opoziciji koja učestvuje u međustranačkom dijalogu uz posredovanje stranaca jedino po volji bio sporazum u kojem stoji da "Vučić predaje vlast Ðilasu"

"To neće biti nikada. Nemoj neko da računa na mene u nečasnim igrama rušenja Vučića ili sa nekim nadama da će on podneti ostavku", rekao je Dačić Tanjugu povodom izjave Mlađana Ðorđevića u vezi sa "planom rušenja Vučića" u kojem Vučić podnosi ostavku, a Dačić kao vd predsednika formira prelaznu vladu.

Ðorđević se, prenosi portal Nova.rs, trenutno nalazi u poseti Rusiji, gde je sa tim planom upoznao sagovornike iz političkih i društvenih institucija koje se bave temom Balkana.

"Jadna je to sila ukoliko je spala na Mlađana Ðorđevića. Ja sam razgovarao i sa predsednikom Dume, Sergejem Lavrovim, Sergejem Šojguom i drugima i niko nikada, ne samo da nije spomenuo bilo šta protiv Vučica ili vezano za rušenje Vučića već je naprotiv izražavao zadovoljstvo i ocenjivali naše odnose kao najviše u istoriji", rekao je Dacić.

On je izjavu Mlađana Ðorđevića odbacio nazivajući ih potpunim izmišljotinama.

"A naročito da se u svemu tome može tražiti neki oslonac u meni. Želim svima da poručim da se već duže javno zalažem za to da Vučić bude naš zajednički predsednički kandidat", rekao je Dacicć, a opoziciji poručio da se mane "ćorava posla".

Očigledno je, ocenjuje Dačić, da je namera da se unosi što više lažnih vesti, dezinoframcija i to je uoči ulitmatuma koji postavljaju u dijalogu.

ivica Dačić
Izvor: ANSA / ANGELO CARCONI

"Smatraju da je dijalogu takav ili da prihvatimo sve što traže ili neće biti zadovoljni, sad su nezadovoljni i evropskim parlamentom", rekao je Dačić.

Govoreći o izbornim uslovima I zahtevima opozicije, Dačić je rekao da bi bilo isto kao kada bi fudbalski klub iz Žitorađe odbio da igra sa Zvezdom ili Partizanom žaleći se na fudbalska pravila.

"Dogovora može biti samo ukoliko su predlozi realni, ostvarivi i održivi, za to je potrebna fleskibilnost, vlast je pokazala fleksibilnost i mi ćemo biti konstruktivni, ali ne može Srbija biti poligon za izmišljanje zahteva kojih nigde na svetu nema", poručio je Dačić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Dačić: Ako se Vučić kandiduje imaće podršku SPS-a
Ivica Dačić, 6. 9. 2021.

Izbori

06.09.2021. 13:10

Dačić: Ako se Vučić kandiduje imaće podršku SPS-a

Ukoliko predsednik Srbije Aleksandar Vučić odluči da se kandiduje za predsednika Republike dobiće podršku SPS-a, izjavio je predsednik te stranke Ivica Dačić.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
10°C
28.10.2021.
Beograd

Najnovije

Vidi sve

Najčitanije

Vidi sve