Vesti
17.10.2022. 14:10
Beta

Miloš Vučević

"Neki ministri su bili malo nepristojni "

vlada srbije
Izvor: Shutterstock

Funkcioner Srpske napredne stranke i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da još nisu zakazane sednice Glavnog odbora i Predsedništva te stranke na kojoj će se govoriti o formiranju nove vlade, ali da će biti održane krajem ove ili početkom naredne sedmice, navodeći da je "izvesna" koalicija sa Socijalističkom partijom Srbije.

"To će biti vlada kontinuiteta u kontekstu politike koju pre svega provodi predsednik države Aleksandar Vučić i što je SNS, kao većinski partner u vladi, i do sad radio. Ona mora da ima neki novi volumen i energiju, da donese novu živost", rekao je Vučević za TV Pink.

On je naglasio da je u vladi potrebno "jače zajedništvo, da bude manje disonantih tonova, manje individualnih smatranja, razmatranja u odnosu na ono što vlada i predsednik definišu kao državnu politiku".

"Neprijatino je i malo nepristojno da svaki drugi dan neki ministar izađe sa ličnim stavom koji često odstupa od onog što javno kaže premijerka ili predsednik", naveo je Vučević.

Prema njegovim rečima, moguće je da će se podeliti neka ministarstva, u skladu sa potrebama društva i politikom Srbije, tako da oblasti iz nekih ministarstava dobiju "posebnu pažnu" i resor.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Parlamentarizam u Srbiji - od Sovjeta do Skupštine
Skupština

Istorija

27.09.2022. 15:10

Parlamentarizam u Srbiji - od Sovjeta do Skupštine

Ukoliko uzmemo u obzir to da je Srbija kroz istoriju dosta godina bila pod tuđom vladavinom, kao i to da smo bili siromašna zemlja, onda nije ni čudno što smo do modernog parlamentarizma stigli tek na kraju 19. veka.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
16.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve