Vesti
04.06.2022. 09:56
Beta

Zagađenje

Nemački hemičar: To što radite Dunavu je zločin

Reka
Izvor: Shutterstock

Nemački hemičar i profesionalni plivač Andreas Fat, koji je pliva Dunavom kako bi skrenuo pažnju ljudima na zagađenje, rekao je da je u Beogradu bio prinuđen da izađe iz vode i taj deo reke pređe na brodu da se, kako je naveo, ne bi zarazio jer se uplašio za svoje zdravlje i život.

"Bio sam u go...ma. Možda zvuči ružno kad tako kažem, ali tokom plivanja Dunavom u Beogradu, fekalije su bile svuda oko mene. Žalosno je kako vam izgledaju reke, to ogromno bogatstvo, koje je sada opasno, zbog bakterija koje šire zarazu. Ne mogu da shvatim da ne postoje sistemi za prečišćavanje i da su za Beograđane reke isto što i deponija", rekao je Fat, za list Nova.
 

On je naveo da je to "jedan od najgorih i najtužnijih prizora koje je doživeo tokom ovog projekta", u kojem je preplivao već 2.000 kilometara, a sada je u Rumuniji.

"Nisam smeo da plivam u toj vodi, jer nisam želeo da završim u bolnici. Plan je bio da iz Srbije izađem živ i zdrav, da se ne zarazim, jer hoću da završim projekat do kraja", rekao je Fat.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Zagađenje vazduha skraćuje životni vek Indijaca
zagadjenje-vazduha.jpg

Veliki problem

01.09.2021. 11:05

Zagađenje vazduha skraćuje životni vek Indijaca

Životni vek oko 40 odsto Indijaca biće verovatno kraći za više od devet godina zbog zagađenja vazduha, navodi se u izveštaju američkih istraživača.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
22°C
29.09.2023.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

SP u košarci

Vidi sve