Vesti
03.04.2024. 19:15
Tanjug

Potraga za Dankom Ilić

Policija u Beču sumnja na otmicu, objavljene fotografije

austrija, policija
Izvor: Shutterstock

Portparol bečke policije Matijas Šuster izjavio je da je nakon uvida u snimke, koje je imala rodbina nestale Danke Ilić (2), vrlo verovatno da je u reč o nestaloj devojčici i naglasio da je u tom cilju policija objavila različite fotografije.

Šuster je naglasio da je Državna kriminalistička policija u Beču već pokrenula istragu.

"Imamo veoma dobar i blizak kontakt sa srpskim vlastima vezano za devojčicu koja je nestala 26. marta. Danas smo po nalogu bečkog javnog tužilaštva objavili različite slike, na tim snimcima vidi se malo dete i još dve žene. Nakon uvida rodbine u taj video materijal vrlo je verovatno da je u pitanju nestala devojčica", rekao je Šuster za Tanjug.

Prethodno se saopštenjem oglasila bečka policija i naglasila da je po nalogu javnog tužioca Austrije zatražila objavljivanje novih fotografija na kojima se vidi devojčica koja liči na nestalu Danku Ilić.

Kako se navodi u saopštenju policije nalog je izdat jer se sumnja na otmicu deteta i istovremeno pozivaju se svi koji poznaju žene ili znaju gde se one nalaze da se hitno jave policiji.

Austrijska policija saopštila je u toku dana da porodica nestale Danke Ilić pretpostavlja da se na video-snimku koji je nastao na tramvajskoj stanici u Beču nalazi dvogodišnja devojčica za kojom se traga od 26. marta.

Danka Ilić nestala je kod Banjskog Polja u Boru. Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
scattered clouds
17°C
07.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve