Vesti
05.11.2021. 12:47
R.E.

Institut za transfuziju

Nestašica krvi u Srbiji, pomozite

krv
Izvor: Shutterstock

Institut za transfuziju krvi Srbije ponovo je apelovao na građane da u narednom periodu daju krv i tako spasu drugome život.

S obzirom na to da je naredne nedelje državni praznik, broj ekipa je izuzetno mali, pa se samim tim očekuje i smanjen broj davalaca, a rezerve krvi su i dalje izuzetno smanjene, zbog čega se iz Instituta pozivaju dobrovoljne davaoce.

"Za humanost je uvek pravo vreme. Dobrovoljno davalaštvo krvi je veoma važno. Daruj krv, spasi život", poručuju iz Instituta.

Podsećaju da se krv može dati u prostorijama Instituta, u Ulici Svetog Save 39, radnim danom od 7 do 19, subotom i praznicima od osam do 15 sati.

Takođe, naredne nedelje biće organizovano i nekoliko akcija u preduzećima, prostorijama Crvenog krsta ili u transfuziološkom autobusu.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Svaka čast! Dobio Nobelovu nagradu pa novac donirao humanitarnoj organizaciji
dmitrij muratov

Dmitrij Mutarov

08.10.2021. 17:00

Svaka čast! Dobio Nobelovu nagradu pa novac donirao humanitarnoj organizaciji

Glavni i odgovorni urednik ruske Nove gazete i jedan od ovogodišnjih dobitnika Nobelove nagrade za mir, Dmitrij Mutarov, doniraće deo novca humanitarnoj fondaciji Krug Dobra, koja pomaže deci oboleloj od teških i retkih bolesti, saopštio je taj list na Tviteru.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
5°C
19.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve