Vesti
05.09.2022. 15:55
Beta

Veliki projekat

Niš dobija solarnu elektranu

Shutterstock
Izvor: Shutterstock

Veće Grada Niša usvojilo je izmene Prostornog plana administativnog područja tog grada kojima se stvara planski i pravni osnov da se na 61 hektaru na području sela Vrela izgradi solarna elektrana.

Zamenica direktora Zavoda za urbanizam Lidija Stefanović Nikolić je kazala da je dosadašnjim Prostornim planom zemljšte pored Vrela bilo definisano kao "šumsko", iako nije bilo pošumljeno, a izmenama plana definisano je kao "građevinsko".

Stefanović Nikolić izjavila je da dalja procedura predviđa donošenje odluke o izradi Plana detaljne regulacije za područje sela Vrela, a tek nakon usvajanja tog plana stvoriće se pravni osnov za izdavanje lokacijskih uslova i građevinske dozvole za izgradnju solarne elektrane.

Gradski većnik Nenad Stanković kazao je da izgradnja solarne elektrane predstavlja ozbiljan projekat za koji je zainteresovano više domaćih i stranih kompanija.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Niška toplana traži više cene
radijator

Stiže zima...

02.09.2022. 13:49

Niška toplana traži više cene

Niška "Gradska toplana" zatražila je od Gradskog veća odobrenje za poskupljenje daljinjskog grejanja tako što bi varijabilni deo cene bio viši za sedam odsto, a fiksni deo za 8,3 odsto.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
15°C
20.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve