Vesti
12.01.2023. 15:17
Beta

Vladimir Kostić najavio

Novog predsednika SANU dobijamo na proleće

Srbija, SANU
Izvor: Shutterstock

Predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU) Vladimir Kostić najavio je u četvrtak da će 30. marta biti održani izbori za novog predsednika SANU.

Kostić, koji je naglasio da se povlači sa mesta predsednika akademije, rekao je da će na izborima Izvršni odbor birati i dva nova potpredsednika, kao i generalnog sekretara.

"Na ovim izborima biraće se novi predsednik, nova dva potpredsednika i generalni sekretar. Do kraja februara odeljenja SANU moraju dostaviti predlog predstavnika svakog odeljenja pojedinačno u predsedništvu SANU. Do 7. marta dostavljaju se predlozi za kandidate za čelne ljude SANU. Za svakog od njih daje se poseban predlog i potrebno je da taj predlog potpiše 20 članova SANU koji su u radnom sastavu", rekao je Kostić na konferenciji u zgradi Srpske akademije nauka i umetnosti.

On je dodao da će se 8. marta održati sednica Izborne komisije SANU koji će pregledati sve prijave i sastaviće konačnu listu kandidata.

"Dve nedelje pre zvaničnih izbora održaće se konferencija članova sa spiska kandidata. Poželjno je da predlozi za kandidata za predsednika akademije sadrže predlog programa rada, jer na taj način možemo videti u kom smeru kandidati misle da bi akademija trebalo dalje da radi", rekao je Kostić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Najmlađi član SANU: Stigao sam na svoj Mont Everest
Prof. dr Igor Dolinka

Prof. dr Igor Dolinka

04.12.2021. 08:05

Najmlađi član SANU: Stigao sam na svoj Mont Everest

"Tog dana, 4. novembra, kada sam konačno saznao da sam postao dopisni član SANU, bio sam u rodnoj Subotici. Mojoj majci je bio rođendan. Vest sam primio od profesora Stevana Filipovića, koji je akademik i matematičar. Dok mi nije javio, trudio sam se da budem ’kul’ i da odigram da mi nije stalo, ali sam zapravo bio veoma uzbuđen“, kaže za "Ekspres“ prof. dr Igor Dolinka, najmlađi dopisni član Srpske akademije nauka i umetnosti.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
8°C
24.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve