Vesti
13.02.2024. 14:45
Beta

Ministarstvo prosvete

Objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju đaka, evo šta piše u njima

škola, dnevnik
Izvor: Shutterstock

Ministarstvo prosvete je saopštilo da su objavljeni novi pravilnici o ocenjivanju učenika u osnovnim i srednjim školama, kao i Pravilnik o društveno-korisnom radu, odnosno humanitarnom radu.

"Novi pravilnici su deo aktivnosti kojima se jača vaspitna uloga škola i obrazovni sistem za prevenciju i odgovor na nasilje, a doneti su radi usaglašavanja sa izmenama i dopunama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, koji je usvojen u novembru prošle godine i predviđa brojčano ocenjivanje vladanja u osnovnim i srednjim školama, počev od 2. razreda osnovne škole", navodi se u saopštenju.

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović je tim povodom kazala da se "pravilnicima precizira postupanje i kriterijumi za ocenjivanje vladanja učenika, koje se vrši dva puta u polugodištu i utiče na opšti uspeh učenika".

"Cilj ove mere je da bude i preventivna, važno je da učenici znaju da se i njihovo ponašanje ocenjuje i da ocena iz vladanja utiče na njihove rezultate i opšti uspeh", rekla je ministarka Đukić Dejanović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Reč stručnjaka: "Deca ne idu u školu da uče, već da se bore za bodove"
škola, ATA, 5. 3. 2023.

Prof. dr Zorica Tomić

04.05.2023. 15:30

Reč stručnjaka: "Deca ne idu u školu da uče, već da se bore za bodove"

Ko je kriv za devetostruko ubistvo koje je počinio trinaestogodišnji učenik? Porodica, škola, institucije, sistem ili svi zajedno? Ili niko? Kakva je uloga medija u ovoj priči? Postoji li odgovornost sedme sile u ovakvim tragedijama? To su u "Uranku“ na televiziji K1 bila pitanja za prof. dr Zoricu Tomić, kulturologa.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
13°C
28.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve