Vesti
21.07.2023. 16:45
Beta

Skupština Srbije

Obustavljen rad Anketnog odbora na molbu advokata porodica žrtava masakra

1
Izvor: BETAPHOTO / AMIR HAMZAGIC

Skupština Srbije saopštila je da obustavlja rad Anketnog odbora za utvrđivanje činjenica i okolnosti dva masovna ubistva početkom maja posle molbe punomoćnika porodica žrtava zločina u beogradskoj Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar".

U saopštenju se navodi da je parlament primio molbu za obustavljanje "bilo kakvog postupanja i rada" skupštinskog Anketnog odbora dok se ne okonča krivični postupak pred tužilaštvom i pred sudom.

"Uvažavajući sve razloge navedene u ovoj molbi, i u skladu sa stavovima poslaničkih grupa, Skupština prihvata ovu molbu i obustavlja dalje postupanje i rad Anketnog odbora", stoji u saopštenju.

Prethodno je advokat Zora Dobričanin Nikodinović izjavila da je molba za obustavljanje rada Anketnog odbora upućena na adrese predsednika i premijerke Srbije, Aleksandra Vučića i Ane Brnabić, predsednika parlamenta Vladimira Orlića, ministarke pravde Maje Popović, republičke javne tužiteljke Zagorke Dolovac, predsednika Visokog saveta tužilaštva Branka Stamenkovića i predsednice Vrhovnog suda Jasmine Vasović.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
27.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve