Vesti
15.01.2023. 11:46
Beta

Ivica Dačić

Odnosi Srbije i Hrvatske: Od otopljavanja do znaka pitanja

Srbija i Hrvatska
Izvor: Shutterstock

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da je pitanje da li će Srbija uspeti da popravi odnose s Hrvatskom, i naglasio da treba tražiti zajednički interes i baviti se konkretnim temama.

Dačić je za Politiku rekao da bi sledeći potez trebalo da bude da se načini presek stanja o svim pitanjima koja se mogu grupisati u tri dela, otvorena pitanja iz prošlosti, šta danas može da se učini u traženju zajedničkih intersa, i treći koji se tiče razvoja ekonomskih odnosa.

Dačić je rekao da je bitno da postoji politička volja da se prevazidje situacija, a po njegovim rečima imaće uspeha u meri koliko se budu bavili konkretnim pitanjima, a ne "pravljenjem antisrpske histerije, koja dovodi do toga da se onda ne želi normalizacija odnosa".

"Teško je očekivati da će neko od nas promeniti mišljenje, ali hajde da probamo da tražimo neki zajednički interes", rekao je Dačić.
 

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Plenković: "Dolazak srpskih ministara politička poruka i signal"
1

Premijer Hrvatske

06.01.2023. 16:09

Plenković: "Dolazak srpskih ministara politička poruka i signal"

Premijer Hrvatske Andrej Plenković izjavio je da je dolazak troje srpskih ministara u Zagreb očito politička poruka i signal da se uspostave kontakti "u nekoj većoj frenkvenciji nego što je bilo u proteklo vreme".
Close
Vremenska prognoza
few clouds
22°C
08.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve