Vesti
27.05.2023. 10:49
R. E.

Određene bezbednosne mere

Održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost

1
Izvor: ATAIMAGES / Milos Tesic

U Beogradu je održana sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, koja je zakazana nakon nasilnog upada kosovske policije i novoimenovanih predsednika opština u zgrade opština Zvečan, Zubin Potok i Leposavić.

Vučić je izdao juče naredbu da se podigne borbena gotovost Vojske Srbije na najviši stepen.

Mirno na severu Kosova

Nema gužvi i zastoja

1

Nema gužvi i zastoja

27.05.2023. 08:16

Mirno na severu Kosova

Sednici na Andrićevom vencu prisustvovao je kompletan državni vrh, a nakon njenog završetka izdato je saopštenje za javnost.

"Zbog brutalne primene sile od strane Aljbina Kurtija i njegovih snaga prema srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, oružane snage Republike Srbije ostaju do daljeg u najvišem stepenu borbene gotovosti. Tokom sastanka Saveta za nacionalnu bezbednost dogovorene su sve neophodne bezbednosne aktivnosti u cilju snaženja odbrambenih kapaciteta Republike Srbije. 

Naglašeno je da KFOR/NATO nije obavio svoj posao u skladu sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehničkog sporazuma iz Kumanova. 

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović ovlašćen je da održava direktan kontakt sa komandantom KFOR, u pokušaju da obezbedi da KFOR/NATO ispuni svoju funkciju i mandat, u skladu sa relevantnim aktima UN i zaštiti Srbe na Kosovu i Metohiji", stoji u saopštenju uz navode da će "Republika Srbija biti čvrsta i nepokolebljiva u zaštiti svog naroda".

Sednici Saveta za nacionalnu bezbednosti pored predsednika Srbije Aleksandra Vučića prisustvovali su premijerka Ana Brnabić, ministar odbrane Miloš Vučević i načelnik Generalštaba general Milan Mojsilović, ministar policije Bratislav Gašić, direktor BIA Aleksandar Vulin, kao i šefovi službi bezbednosti VOA i VBA.

Prisustvovali i republički javni tužilac Zagorka Dolovac, predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, šef diplomatije Ivica Dačić, ministarka pravde Maja Popović, direktor Kancelarije za KiM Petar Petković, načelnik beogradske policije Veselin Milić.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Borbena gotovost Vojske Srbije podignuta na najviši nivo
Vojska Srbije

"Nije igra niti vežba"

26.05.2023. 15:00

Borbena gotovost Vojske Srbije podignuta na najviši nivo

Ministar odbrane Miloš Vučević izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksanadar Vučić naredio Vojsci Srbije da podigne borbenu gotovost na najviši nivo, nakon nereda na severu Kosova tokom pokušaja ulaska Albanaca u institucije.
Close
Vremenska prognoza
few clouds
17°C
01.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve