Vesti
29.09.2023. 20:05
Beta

Jovanjica 2

Održano pripremno ročište posle više od dve godine odlaganja

sud
Izvor: Shutterstock

U Posebnom odeljenju za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, nakon više od dve godine i 20 odlaganja, nastavljeno je pripremno ročište u predmetu "Jovanjica 2", iako ni ovog puta nije prisustvovao jedan broj okrivljenih i njihovih advokata.

Rešenjem koje je doneo sudija Zoran Ganić privremeno je razdvojen postupak u odnosu na dvojicu okrivljenih čiji advokati nisu došli na ročište, rekao je za BIRN advokat Veljko Delibašić, branilac Branislava Radosavljevića, okrivljenog pripadnika Bezbednosno-informativne agencije (BIA), čime je omogućeno održavanje pripremnog ročišta.

Na pripremnom ročištu koje je zatvoreno za javnost, prema rečima Delibašića, advokati prvookrivljenog Predraga Koluvije su sporili zakonitost dokaza tužilaštva i predložili svoje dokaze.

Ovim pripremno ročište još nije završeno, jer tek treba da se izjasne i predlože dokaze i ostali učesnici u postupku, a sledeći termin je zakazan za 15. i 16. novembar.

Pripremno ročište je odlagano 20 puta, poslednji put u junu ove godine, što više od dve i po godine od pravosnažnosti optužnice koči početak suđenja. 

"I dalje je neizvesno kada će početi suđenje po optužnici 'Jovanjica 2', koja je ključna, jer tereti mahom pripadnike MUP-a, BIA i VOA za pružanje zaštite Predragu Koluviji, zbog daljeg odlaganja pripremnih ročišta", navodi BIRN.

U predmetu "Jovanjica 1", Koluvija i još devet osoba terete se da su u periodu od 14. maja 2016. do 14. novembra 2019. na teritoriji Stare Pazove i Inđije uzgajali i radi prodaje čuvali kanabis.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

Prvooptuženom u slučaju Jovanjica skinuta nanogica
nanogica, nanogvica

Predrag Koluvija

16.06.2023. 23:20

Prvooptuženom u slučaju Jovanjica skinuta nanogica

Vlasniku imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihaune u Evropi Predragu Koluviji, ukinuta je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta na teritoriji grada Beograda.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
28.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve