Vesti
16.06.2023. 23:20
Beta

Predrag Koluvija

Prvooptuženom u slučaju Jovanjica skinuta nanogica

nanogica, nanogvica
Izvor: Shutterstock

Vlasniku imanja Jovanjica na kom je pronađena jedna od najvećih plantaža marihaune u Evropi Predragu Koluviji, ukinuta je mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor i zamenjena merom zabrane napuštanja boravišta na teritoriji grada Beograda.

Kako je potvrđeno televiziji N1 u Višem sudu u Beogradu, Koluvija ima obavezu da se svakog ponedeljka javlja u nadležnu policijsku stanicu.

Koluviji su, takođe, odlukom Višeg suda u Beogradu, privremeno oduzeti srpski i nemački pasoš koja poseduje.

Prvooptuženi u slučaju Jovanjica boravio je u pritvoru od 14. novembra 2019. do 24. septembra 2021, kada mu je pritvor zamenjen blažom merom, zabrane napuštanja stana uz nošenje nanogice, do 15. juna 2023.

U postupku "Jovanjica 1" juče je svedočio inspektor i šef operative Četvrtog odeljenja za borbu protiv droga beogradske policije Dušan Mitić koji je na suđenju rekao da Jovanjica nije afera, već fabrika za proizvodnju skanka, kao i da inspektorima nije bilo prijatno da uhvate "državu i državne organe u kriminalu".

Rekao je i da je Bratislav Gašić, koji je u to vreme bio direktor BIA, tražio da se sa Jovanjicom ne izlazi u javnost.

Mitić je rekao i da je Koluvija, prilikom pretresa imanja Jovanjica, sve vreme pokušavao da fascinira inspektore svojim kontaktima iz bezbednosnih struktura, kao i da je otvorio telefon i pokazivao mu konverzacije sa pripadnikom BIA Aleksandrom Tošićem i Bratislavom Gašićem.

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
23°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve