Vesti
03.04.2024. 15:26
R. E.

Potraga za devojčicom

Oglasila se austrijska policija: Na snimku iz Beča je najverovatnije Danka

1
Izvor: MUP Srbije

Devojčica Danka Ilić, koja je nestala pre devet dana u okolini Bora najverovatnije jeste na snimku koji je napravljen u Beču.

Austrijska policija, koja se uključila u potragu, izdala je saopštenje u kojem navodi da dete koje je snimljeno sa dve Rumunke u Beču, najverovatnije jeste nestala dvogodišnja devojčica.

Policija je to saopštila nakon što su članovi porodice Danke Ilić koji su pogledali snimak izjavili da bi to mogla biti ona.

"Nakon što su rođaci nestale devojčice pogledali snimak, pretpostavili su da je vrlo verovatno da je reč o devojčici iz Srbije", navodi se u saopštenju koje je preneo Tanjug.

Dodaje se da je video-snimak austrijskim vlastima prosledio muškarac koji je na tramvajskoj stanici "Šotenring" naišao na malo dete u pratnji dve odrasle žene i uočio sličnost između njega i dvogodišnje Danke Ilić.

"Srpske vlasti su potom kontaktirale policiju u Austriji, a istragu o sumnji na otmicu deteta preuzela je bečka državna kriminalistička policija", piše u saopštenju.

Danka Ilić nestala je 26. marta kod Banjskog Polja u Boru otkad traje potraga za njom.

Za njom je raspisana i Interpolova poternica, a zbog njenog nestanka u Srbiji je prvi put aktiviran sistem "Pronađi me".

Komentari
Dodaj komentar
Close
Vremenska prognoza
clear sky
12°C
15.04.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve