Vesti
10.10.2023. 12:36
R.E.

Podignute optužnice

Predložene kazne za roditelje dečaka ubice iz "Ribnikara"

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović obratio se u utorak javnosti povodom podizanja optužnice protiv oca i majke dečaka koji je počinio masakr u OŠ "Vladislav Ribnikar".

Tužilastvo traži kaznu od 12 godina za Vladimira Kecmanovića, za majku dve godine i šest meseci, a za radnike u streljani po tri godine (lažno svedočenje).

"Danas je VJT podiglo optužnicu protiv oca K.K. koji je počinio masakr u Ribnikaru", rekao je tužilac Nenad Stefanović i dodao:

Vladimir K. optužen je za teško krivično delo protiv opšte sigurnosti. U istrazi je utvrđeno da je V. K. oružje držao u transportnim koferima, umesto u sefu, objasnio je Stefanović.

1
Izvor: ATAIMAGES / Antonio Ahel

Otac je držao oružje u dva plastična kofera koja su bila spakovana u rančevima.

"U istrazi je utvrđeno da je okrivljeni držao neobezbeđeno oružje. Okrivljeni je tako omogućio detetu da dođe u posed dva pištolja, koga je prethodno obučavao da puca u streljačkom klubu. Dete je u posed oružja došlo 1. maja a zatim ih 3. maja poneo u ranac i poneo u školu", naveo je tužilac.

Komentari
Dodaj komentar

Povezane vesti

"Ribnikar" dobio novu v.d. direktorku
učionica, škola

Kreće sa radom

05.10.2023. 11:02

"Ribnikar" dobio novu v.d. direktorku

Ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je nova v.d. direktorka Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" učiteljica Olga Mitrović i da ona od četvrtka počinje sa radom na novoj funkciji.
Close
Vremenska prognoza
clear sky
24°C
02.05.2024.
Beograd
Wind
PM2.5
5µg/m3
PM10
6µg/m3
UV
UV indeks
1
AQI indeks
1

Oni su ponos Srbije

Vidi sve

Najnovije

Vidi sve

Iz drugačijeg ugla

Vidi sve